کد خبر 873978
تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۳
ترامپ و پوتین

یک رسانه آمریکایی در گزارشی به بررسی نتایج احتمالی دیدار ترامپ و پوتین پرداخته و تأکید کرده است که مسأله نقش ایران در سوریه یکی از کلیدی ترین موضوعات این دیدار خواهد بود.

به گزارش مشرق به نقل از آسوشیتد پرس، «پرونده سوریه» یکی از مهم ترین موضوعات مورد بحث «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در نشست روز دوشنبه دو نفر در هلسینکی خواهد بود.

این رسانه آمریکایی در گزارش خود آورده است: بعد از گذشت ۷ سال از جنگ سوریه، آمریکا، کاهش نفوذ ایران در سوریه را یکی از اهداف راهبردی خود برای دوران بعد از جنگ در سوریه تعیین کرده است که  این سیاست واشنگتن مورد حمایت اسرائیل هم هست.

بیشتر بخوانید:

بازتاب دیدار ولایتی-پوتین در رسانه‌ها

به این ترتیب برخی ناظران معتقدند که نشست روز دوشنبه ترامپ و پوتین تاحد زیادی می تواند با توافقی در خصوص سوریه همراه شود و احتمالا در این گفتگوها به جای تأکید بر پایان حضور ایران در سوریه، به مثابه کاهش حضور ایران در سوریه منجر شود.

آسوشیتد پرس با بررسی عملکرد ایران در طول ۷ سال از بحران سوریه و حمایت از دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه که با کمک ایران و حزب الله و روسیه موفق شده کنترل بخش وسیعی از اراضی سوریه را در اختیار داشته باشد تأکید کرده که در سایه این درگیری ها هرگونه مطالبه برای تغییر نظام در سوریه به حاشیه رانده شده است.

این رسانه به بررسی نتایج احتمالی نشست ترامپ و پوتین پرداخته و تأکید کرده است: بعد از اینکه کنار گذاشتن اسد از قدرت دیگر هدفی اساسی در سوریه به شمار نمی رود تمرکز بر مسأله نفوذ ایران در سوریه قرار دارد و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا هم اخیرا در گفتگو با شبکه «سی بی اس» گفته بود که «حضور ایران در سوریه» مسأله راهبردی امروز است و دیگر تمرکز بر روی اسد نیست. این در حالی است که اسرائیل هم به عنوان یکی از همپیمانان و شرکای اصلی واشنگتن بارها در این باره اظهار نظر کرده و مدعی شده است که ایران به دنبال ایجاد پایگاه دائمی برای خود در سوریه بعد از جنگ است.

بر اساس این گزارش بعد از گذشت دو هفته از عملیات های نظامی ارتش سوریه موفق شده کنترل شهر درعا در جنوب سوریه و مناطق نزدیک به آن را به دست بگیرد، این شهر همان شهری است که حدود ۷ سال پیش برای اولین بار اعتراض ها و شعله های بحران سوریه در آن آغاز شده بود. بر اساس این گزارش نیروهای اسد حالا آمادگی دارند که به جنوب غرب سوریه و در نزدیکی ارتفاعات جولان اشغالی هم حرکت کنند که نگرانی ها در خصوص درگیری احتمالی نیروهای وابسته به ایران با اسرائیل را در این منطقه افزایش داده است.

در سایه تحولات میدانی تحولات سیاسی و دیپلماتیک هم در جریان است و در حالی که نتانیاهو چهارشنبه گذشته برای سومین بار در سال جاری برای دیدار با ولادیمیر پوتین درباره وجود ایران در سوریه به مسکو سفر کرده بود «علی اکبر ولایتی» مشاور ارشد رهبر ایران هم برای دیدار با پوتین به روسیه سفر کرده بود. نتانیاهو در پایان دیدارش با پوتین به خبرنگاران گفته بود که نظر ما در خصوص بحران سوریه روشن است، ایران باید سوریه را ترک کند.

محتوای توافق احتمالی چیست؟

«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه اخیرا گفته بود که درخواست از ایران برای خروج کامل از سوریه کاملا متوهمانه است، با این حال آسوشیتد پرس معتقد است که حرف به این معناست که مسکو با خروج بخشی از نیروهای وابسته به ایران در سوریه موافقت خواهد کرد و در این باره به اظهارات لاوروف استناد کرده که در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرده بود توافقی برای خروج همه نیروهای غیر سوری از جنوب سوریه ایجاد شده است.

این رسانه به اظهارات برخی مسئولان آمریکایی هم در این باره اشاره کرده و نتیجه گیری کرده است که این اظهار نظرها به نظر می رسد حاکی از عقب نشینی های طرف های درگیر در پرونده سوریه باشد.

ای پی به اظهارات جان بولتون استناد کرده که گفته بود احتمال دارد مذاکرات بیشتری برای کمک در زمینه خارج کردن نیروهای وابسته به ایران در سوریه صورت بگیرد و این مسأله می تواند پیشرفت بسیار مهمی باشد. 

این رسانه آمریکایی به گزارش های رسانه ای و پیش بینی های ناظران سوری نیز اشاره کرده و گفته که به نظر می رسد ترامپ و پوتین به توافقی دست پیدا خواهند کرد که بر اساس آن نیروهای دولتی سوریه (وابسته به اسد) در امتداد بلندی های جولان اشغالی استقرار پیدا خواهند کرد و به این ترتیب نیروهای وابسته به ایران و حزب الله از این منطقه خارج خواهند شد.

در همین راستا «رابرت فورد» سفیر سابق آمریکا در سوریه هم گفته که یکی از ایده های موجود این است که واشنگتن تا زمانی که ایران کاملا از سوریه خارج نشده است، نیروهای خود را در تنف نگاه خواهد داشت.

ایهم کامل کارشناس و تحلیلگر مجموعه اوراسیا نیز معتقد است توافقی که علنا باقی ماندن اسد در قدرت در برابر کاهش نفوذ ایران در سوریه را بپذیرد اگر به صورت ضمنی به وجود اسد مشروعیت ندهد، در واقع یک پیروزی در خارج از چارچوب نظامی به شمار می رود.

ایران چنین توافقی را می پذیرد؟

مسکو نمی تواند تهران را وادار کند که چنین مسأله را بپذیرد و به این ترتیب ممکن است روسیه بتواند ایران را قانع کند تا نفوذ خود را در سوریه کاهش دهد و از مرزهای اراضی اشغالی دور شود.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس